KONTAKT
  • DELTA DMDŽorža Klemansoa 37
    11000 Beograd
    Tel: +381 (0)11 207 01 00
    Fax: +381 (0)11 207 01 09
    Pošaljite e-mail

Odabrani finalisti prvog dela DBA takmičenja barmena za koktel na bazi viskija

Odabrani finalisti prvog dela DBA takmičenja barmena za koktel na bazi viskija

06. februar 2019.

Finalisti prvog dela takmičenja na bazi viskija, koji su napravili koktel u skladu sa smernicama (Highball koktel na bazi Johnnie Walker viskija, sa sodom ili gaziranim pićem, bez homemade sastojaka, sa datim nazivom koktela i kratkim opisom odakle je došla inspiracija i hashtagovima) bez ikakvog posebnog rangiranja su:

Miloš Janković – koktel Chili Bitters Highball

Nikola Milosavljević – koktel Rose Label

Milica Savić – koktel Three pine needles

Nikola Nikolić – koktel Saint Nikola’s

Zoran Budimirović – koktel John Snow

Svi prijavljeni će biti kontaktirani od strane dela žirija (Vukašina i Miloša) kako bi dobili jasan feedback o koktelu sa kojem su se prijavili i predlozima za poboljšanje. Svi takmičari iz prvog dela takmičenja se mogu ponovo prijaviti za drugi deo takmičenja gde će se praviti koktel na bazi džina. 

Diageo Bar Akademija takmičenje se održava u dva talasa (viski i džin), a takmičari imaju priliku da se takmiče u oba dela takmičenja ili samo u jednom delu po izboru i to pravljenjem koktela na bazi Johnnie Walker viskija ili džina po izboru iz Diageo portfolija (Gordon's, Tanqueray ili Tanqueray TEN). 

Po 5 finalista iz oba dela takmičenja, imaće priliku da se takmiče uživo na nacionalnom takmičenju u maju, a pobednik će predstavljati našu zemlju na internacionalnom takmičenju početkom juna u Bukureštu.

Glavna nagrada internacionalnog takmičenja je VIP pozivnica za World Class takmičenja barmena, prve tri internacionalne nagrade su put u Škotsku i poseta novootvorenoj ambasadi Johnnie Walker viskija, dok nacionalni pobednik dobija personalizovanu flašu Johnnie Walker Blue Label viskija i predstavlja Srbiju na međunarodnom finalu, gde se takmiči sa ostalih 8 zemalja (Rumunija, Bugarska, Kipar, Ukrajina, Belorusija, Kazakhstan, Uzbekistan, Kirgistan).

Ovo jedinstveno takmičenje barmena, koje se po prvi put organizuje pod pokroviteljstvom Diageo Bar Akademije u Srbiji, namenjeno je svim barmenima koji žele da pokažu svoj personalitet i veštine u pripremi sjajnih pića.