KONTAKT
  • DELTA DMDŽorža Klemansoa 37
    11000 Beograd
    Tel: +381 (0)11 207 01 00
    Fax: +381 (0)11 207 01 09
    Pošaljite e-mail

Odabrani finalisti drugog dela DBA takmičenja barmena za koktel na bazi džina

30. april 2019.

Finalisti drugog dela takmičenja na bazi džina, koji su napravili koktel u skladu sa smernicama (koktel na bazi Gordon’s, Tanqueray ili Tanqueray džina, bez homemade sastojaka, sa datim nazivom koktela i kratkim opisom odakle je došla inspiracija i hashtagovima) bez ikakvog posebnog rangiranja su:

Spаsоје Stakic – koktel Pink Lady

Nemanja Ikonić – koktel Pink Pepper

Aleksandar Đolai – koktel Green Star

Vlada Cvetković  – koktel Call For The Summer Hits

Saša Pešović - koktel Gin Lane

Nemanja Čabrić - koktel Mr.Smith

 

Svi prijavljeni će biti kontaktirani od strane dela žirija (Vukašina i Miloša) kako bi dobili jasan feedback o koktelu sa kojem su se prijavili.  

Nacionalno finale Diageo Bar Akademija takmičenja će se održati 16. maja, a svi finalisti će dobiti u toku sledeće nedelje informacije o detaljima takmičenja. Pobednik nacionalnog takmičenja dobija personalizovanu flašu Johnnie Walker Blue Label viskija i predstavlja Srbiju na internacionalnom finalu, gde se takmiči sa ostalih 8 zemalja (Rumunija, Bugarska, Kipar, Ukrajina, Belorusija, Kazakhstan, Uzbekistan, Kirgistan).

Internacinalno finale biće održano u Bukureštu od 3-6. juna. Glavna nagrada je VIP pozivnica za World Class takmičenja barmena, prve tri internacionalne nagrade su put u Škotsku i poseta novootvorenoj ambasadi Johnnie Walker viskija.

Ovo jedinstveno takmičenje barmena, koje se po prvi put organizuje pod pokroviteljstvom Diageo Bar Akademije u Srbiji, namenjeno je svim barmenima koji žele da pokažu svoj personalitet i veštine u pripremi sjajnih pića.